Vőlegénykalauz

Kedves Vőlegényjelölt! Mekkora kedvesem ujjmérete? Honnan fogom ezt megtudni? Milyen gyűrűnek örülne igazán? Milyen az ízlése? Önnek is ezek a kérdések kavarognak a fejében? Ezzel a néhány hasznos tanáccsal szeretnénk segítségére lenni ebben az életre szóló, romantikus pillanatban. Több mint 25 év tapasztalatát gyűjtöttük egy csokorba. Kérjük, olvassa el javaslatainkat, amelyek segíthetik Önt abban, hogy szerelmét egy minden szempontból tökéletes eljegyzési gyűrűvel lephesse meg.

Amire feltétlenül érdemes odafigyelni

Legyen óvatos, mert ha egy ajánlat túl kedvező, az gyanúra ad okot:

 • Ne vásároljon olyan ékszert, ami nincsen ellátva a magyar hivatalos arany fémjellel. Amelyik ékszerből ez hiányzik, az valószínűsíthetően nem éri el a megfelelő karátszámot.
 • Vannak olyan gyűrűk, amelyek azért nagyon olcsóak, mert a szükségesnél kevesebb anyag felhasználásával készülnek. Így a kedvező ár ellenére nem lesz elégedett, mert az ékszer akár szabad kézzel eldeformálható vagy egy minimális ütés hatására eltörik.
 • Kizárólag kiváló minőségű gyémántot érdemes megvásárolni, rengeteg alsókategóriás, silány minőségű drágakő kapható, ezért érdemes a certifikációnak (minősítésnek) utánajárni.
 • Az úgynevezett kikönnyített modellek látszólag megegyeznek az eredeti gyűrűk külalakjával, azonban a kispórolt hiányzó anyag miatt elveszítik tartósságukat és ezáltal a kő foglalata is jóval sérülékenyebb.
 • Az örök garancia hangzatos ígérete hallatán gondoljon bele abba, hogy a nem hozzáértő szakember által készített ékszer állandó gyártási problémáival szeretne-e havi rendszerességgel visszajárni az üzletbe, ahol ingyen vállalják, hogy a saját hibáikat korrigálják, azonban az ezzel járó plusz fáradtság minden esetben Önre hárul.

A technikai paramétereken túl elsősorban arról nem szabad megfeledkezni, hogy ez az ékszer valóban egy életre szól, ezt fogja minden nap az ujján viselni, ez emlékezteti szerelmére, és mindig szép emlékeket idéz a nagy napról.

Gyűrűkölcsönzés – mentőöv, ami mindenkinek beválik

Ezzel valóban nem tud melléfogni, ha nem sikerült időben nekilátni a gyűrű megvásárlásának, javaslatunk az, hogy fáradjon be üzletünkbe, válasszon egyet a minták közül, amit az eljegyzésre megfelelő csomagolásban azonnal el is vihet tőlünk! Ezzel meglepheti kedvesét az eljegyzéskor, és ha a méret vagy a fazon nem megfelelő, akkor jöjjön vissza kedvesével és a hölgy ízlésének megfelelő egyedi, méretre szabott gyűrűt készítünk.

A gyűrű mérete

 • A menyasszonyjelölt rokonai között találhat olyat, aki már valamelyik neves alkalomból (ballagás, születésnap stb.) gyűrűvel ajándékozta meg az Ön kedvesét. Ha ezt a gyűrűt kedvese a bal gyűrűsujján hordja, a rokon pedig emlékszik a méretre, akkor nyert ügye van.
 • Amennyiben van olyan gyűrűje, amit a bal gyűrűsujján hord kedvese, de senki nem tudja a méretét, akkor ezt a gyűrűt húzza fel arra az ujjára, amelyikre a legkönnyebben felmegy és jelölje be, hogy hol akadt el a saját ujján a gyűrű. Ha bejön üzletünkbe, munkatársaink ez alapján tudnak Önnek segíteni a méret megállapításában.
 • Lopni csak csókot és virágot szabad a mondás szerint. Mi mégis arra biztatjuk, hogy a nemes cél érdekében egy rövid időre csenje el kedvese gyűrűjét (olyankor, amikor biztosan nem keresi), hozza be üzletünkbe és az alapján meg tudjuk állapítani szerelme ujjméretét.
 • Ha kedvese csak egy zuhanyzás erejéig veszi le gyűrűjét, az is megoldás lehet. Szerezze meg a gyűrűt, gondosan rajzolja körbe és egy vonalzó segítségével, vagy esetleg ha a háztartásban megtalálható, akkor egy tolómérővel mérje le a pontos átmérőt! (Fontos, hogy amennyire csak lehetséges, legyen pontos a mérés!)

  Ha a gyűrű belsejéről készült rajzot elhozza hozzánk, mi is segítségére leszünk.
 • A hölgy által hordott gyűrűről méretet tud venni úgy is, hogy egy kúpos gyertyára felhúzza azt, amennyire csak tudja, vagy akár egy egyszerű teamécsesbe is belenyomhatja a gyűrű oldalát. A gyűrű mindkét esetben nyomot hagy a viaszon, a gyertyák valamelyikéről üzletünkben szintén megállapítható a körülbelüli méret.
 • Végső esetben, ha a fentiek közül egyik tippünk sem segít Önnek a gyűrűméret kiderítésében, és kedvese igazán mély álomba tud Ön mellett szenderedni, akkor a bal gyűrűsujját egy cérnával is le tudja mérni. Figyelem! Ezt a módszert csak Csipkerózsikáknál kíséreljék meg. Ébren alvó menyasszonyjelöltek felébrednek, ha az ujjukat méregetik, és azonnal elrontják a meglepetést. Amennyiben minden igyekezet ellenére nem sikerült pontosan eltalálni a méretet, a gyűrűk szűkítése és tágítása is megoldható.

Figyelem! A bal és a jobb kéz gyűrűsujja különböző méretű lehet, általában a bal kézen hordott gyűrű ½-1 számmal lehet kisebb, mint a jobb kéz ugyanazon ujján hordott gyűrű, ezért érdemes figyelni, hogy milyen gyűrűről vesszük le a megfelelő méretet! Ha a párja csak a középső ujján hord gyűrűt, ne essen kétségbe, végezze el a fenti műveletek egyikét, ez is lehet jó kiindulási alap!

A gyűrű fazonja

Ne aggódjon, kedvese olyan boldog lesz a lánykéréstől, hogy elsősorban a nemes gesztust fogja értékelni, amit Ön tett. Mindezek mellett természetesen abban is segítségére tudunk lenni, hogy a párjához a leginkább illő gyűrűt válassza ki.

Vannak apró jelek, olyan információk, amelyeket ha elárul munkatársunknak, akkor a hölgyhöz illő gyűrű kiválasztása egyszerű lesz:

 • Milyen a szerelme stílusa (elegáns, sportos, vagány, harsány vagy éppen visszafogott)?
 • Hord ékszereket? Milyen ékszereket hord? (Célszerű a már hordott ékszerek színével azonos gyűrűt választani.)

És akik még segíteni tudnak, azok a barátnők. Avassa be tervébe kedvese legjobb barátnőjét. Egy jó barátnő pontosan tudja, hogy milyen ékszerrel lehet barátnője kedvében járni!

Briliáns vagy cirkónia?

Már csak egy kérdés maradt a tökéletes eljegyzési gyűrű kiválasztásához. Briliáns, vagy cirkónia díszítse az ékszert?

Segítségként felsoroljuk Önnek a két kővel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Briliáns:

 • Nem veszít színéből és fényéből az idő múlásával
 • Kopásálló
 • Nem törik
 • A létező legkeményebb drágakő
 • Szimbolikus jelentése van

Ajánlani tudjuk az egyre kedveltebb, a színükben különlegesnek számító:

 • Meleg, sárgás konyak színű
 • Gyönyörű óceán kék
 • Legritkább és legdrágább rózsaszínű gyémánttal díszített eljegyzési gyűrűket:

Cirkónia:

 • Szintetikus kő
 • A gyémánt utánzata
 • Eltörhet, elkophat az idő múlásával
 • Ha sérül vagy eltörik, könnyen kieshet a foglalatból
 • Sokkal kisebb fénye, tüze van, mint a briliánsnak
 • Pozitív tulajdonsága, hogy lényegesen olcsóbb, mint a brillkő

A gyémánton és a cirkónia köveken kívül léteznek még igazán különleges színes féldrága-, vagy drágakövek (zafír, rubin, smaragd, topáz stb.). Ha például szerelmének a kedvenc színével szeretne kedveskedni, vagy ha a horoszkópja javasolja valamilyen színes kő viselését, akkor akár kék, rózsaszín vagy más színes drágakővel is díszítheti eljegyzési gyűrűjét.

Ne essen pánikba a bonyolultnak tűnő feladattól! Üzletünkben szín és méretminták széles skáláját tudjuk Önnek megmutatni, ezzel is igyekszünk megkönnyíteni az Ön választását!

Időzítés

Cégünk megrendelésre készít ékszereket. Az eljegyzési gyűrű megrendeléstől számítva másfél-két hét alatt készül el. Ezért az eljegyzés tervezett időpontja előtt körülbelül két héttel érdemes felkeresni üzletünket. Természetesen sürgős esetekben tudunk alkalmazkodni a vevő igényeihez, hasznos tanácsokat olvashat a Gyűrűkölcsönzés címszó alatt!

© 2016 Angels' Gold - Ékszerüzlet